Ons proces

Ons proces

Ons process

Flowerdeliver gaat als volgt te werk

1

Bloemen ophalen

Elke dag halen wij op een afgesproken tijd de bloemen op bij de bloemisten. Deze zullen volgens de afleverdatum geleverd worden. De boeketten worden opgehaald in fust en wij geven deze gelijk retour.

2

Sorteren

Nadat de bloemen opgehaald zijn en in onze gekoelde opslagplaats staan, zal het sorteerproces van start gaan. De orders worden gerangschikt, om op deze manier een zo efficient mogelijke route te bepalen. Hierbij kijken wij zorgvuldig naar de aflevertijden. Hierna worden de orders klaargezet voor bezorging.

3

Bezorgen

De bezorgers laden de bestellingen in en zullen deze gaan bezorgen. Deze staan netjes op water en zullen bezorgd worden in een gekoelde bus. Door de route die is bepaald in het sorteerproces, zorgen wij voor een beperkte CO2-uitstoot. Als de ontvanger niet thuis is, zullen wij proberen om de bestelling af te leveren bij de buren. Dit zullen wij duidelijk maken naar de ontvanger, door middel van een persoonlijk kaartje. Wanneer deze bezorgmogelijkheden beide niet lukken, zullen wij deze de volgende dag nog een keer proberen te leveren. Alle bestellingen zullen zorgvuldig geleverd worden, wij hechten hier veel waarde aan omdat het een levend product is, die snel beschadigd kan raken.

4

Afhandelen

Per bloemist zal er een aparte checklist bijgehouden worden. Hierdoor hebben wij een overzicht van alle bestellingen. Wanneer er problemen zijn met de levering, denk aan een verkeerd adres of lange afwezigheid, zal dit genoteerd worden. Daarnaast zal er worden bijgehouden of de bestellingen thuis of bij de buren afgeleverd zijn. Deze informatie zal uitgewisseld worden met de bloemist.